Wandkunst

Geschreven door Manager | Vrijdag, 22 November 2013 10:34

Vaak zonder dat u het weet komt u wandkunst tegen in uw woonomgeving. Sinds enkele jaren worden steeds meer gebouwen uit de wederopbouwtijd gesloopt en maken plaats voor moderne gebouwen. De architectuur met ornamenten, mozaïeken en met inpandige wandkunst die nagelvast zit gaat hierdoor verloren. 

Art Conservation heeft het specialisme in huis om deze wandkunst te verplaatsen en behouden.

Advies:
Art Conservation kan u adviseren wanneer u in het bezit bent van deze wandkunst. Er wordt vaak advies ingewonnen door gemeente die in het bezit zijn van deze kunstvorm. De advisering kan plaats vinden op het gebied van her- en verplaatsing, beheer en behoud en mogelijkheden tot reinigen en restaureren van de wandkunst.

Stratigrafisch onderzoek
Om de diverse kleurlagen die er in het verloop van de tijd opgebracht zijn op wanden en plafonds te kunnen identificeren, kan  een stratigrafisch onderzoek worden uitgevoerd. Op basis hiervan kan men een beslissing nemen over de definitieve kleur die straks opnieuw wordt aangebracht. 

Werkzaamheden:
Art Conservation kan u een totaal pakket aanbieden. Van de inventarisatie tot beheer en behoud tot herplaatsing van de wandkunst. Zo heeft u er helemaal geen omkijken naar en wordt deze prachtige wandkunst toch op een verantwoorde manier verplaatst en/of behouden.

Verder behoren het zoeken naar een andere bestemming van het kunstwerk, de transport daar naartoe en het bedenken van een verantwoorde constructie ook tot de werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren. 

Restaureren:
Doordat Art Conservation uit verschillende disciplines restauratoren in dienst heeft kunnen zij bij elke opdracht de krachten bundelen en de wandkunst restaureren op een professioneel niveau. 

Casestudie wandkunst restaureren
Binnen- en buitenwandkunst voor de gemeente Hengelo. Lees deze casestudie.

Wandmozaïek van het hotel “Britannia". Lees deze casestudie.