Het team

Geschreven door Administrator | Vrijdag, 13 November 2015 11:54

 

 

 

 

 

 

 

Adela Solcova


Adela Solcova-Nerad werkt sinds 2010 als schilderijrestaurator bij
Art Conservation.

Adela is afgestudeerd  aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Praag als restaurator van schilderijen. Direct na haar studie heeft ze voor het Ludwig Forum en het Suermondt-Ludwig Museum, beide te Aken, gewerkt als schilderijrestaurator. Ook heeft zij gewerkt aan verschillende wandschilderingen in historische gebouwen en kerken in Praag. Na haar verhuizing naar Nederland in 1994 heeft Adela gewerkt als zelfstandig restaurator. In 1998 heeft zij een korte periode gewerkt bij Stichting Kollektief Restauratieatelier in Amsterdam.

Bij Art Conservation werkt Adela aan opdrachten voor diverse musea, waaronder bijvoorbeeld het Vlaardings museum, Gorcums Museum, Museum De Bevelanden in Goes, Purmerends museum of Museum Hilversum. Ook heeft zij reeds meerdere schilderijen voor verschillende gemeenten, waaronder Goes, Hulst en Katwijk) gerestaureerd. Zo zijn er ook meer dan 10 schilderijen, uit de 16e tot 19e eeuw, van de gemeente Veere door haar behandeld.

Andere voorbeelden zijn: 20 portretschilderijen van de hoogleraren voor de Erasmus Universiteit Rotterdam, een wandschildering in het voormalige ESSO-gebouw te Den Haag, een Maria beeld voor de Schiedamse Liduina Basiliek en restauratiewerk voor verschillende particuliere opdrachtgevers.


Adela is lid van Restauratoren Nederland.
Sanne Wynants

 

 

Renate Roodenburg


Inmiddels werkt Renate alweer meer dan 10 jaar bij Art Conservation. Renate vervuld daar de rol van secretaresse, wat ze na al deze jaren nog steeds met plezier doet. Door haar jaren van ervaring kan zij nieuwe opdrachten goed inschatten op tijdsbestek en kosten.

Verder kunnen de overige medewerkers van Art Conservation altijd op haar bouwen en van haar op aan. Renate heeft het overzicht en weet alle ins en outs van het bedrijf.

Bij haar bent u dan ook aan het goede adres voor al uw vragen wat betreft financiële zaken,  agenda’s en tijdsbestek!

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Piet van Dalen


Piet van Dalen start 19 jaar geleden Art Conservation samen met Jan Strokmans. In 1990 studeerde hij af als papier restaurator bij het ICN. Vervolgens volgde hij nog verschillende cursussen en masterklassen zoals:'Removal of pressure sensitive tapes and tape strains' bij het ICN, inlijsten van foto's, prenten tekeningen en schilderijen tevens bij het ICN, Perservation Issues Surrounding Contemporary Photographs en een vierdaagse masterklas van C. von Waldthausen en M. Jurgens tevens bij het ICN.

Piet van Dalen heeft een groot aantal publicaties op zijn naam staan, waar onder:
Van Dalen, P. Scholten, H. Het onderscheiden van inkten met behulp van multi-spectral imaging. In Symposiumbundel Inktvraat. 2003
Van Dalen, P. Happel, T. en Stokmans, J.C. The conservation of works on paper in the CoBrA Collection. In CoBrA, The colour of freedom, The Schiedam collection, pp. 248-353. 2003
Van Dalen, P. Broere, R en Aziz, H.A. Laser versus conventional cleaning methods, Do the cost outweigh the benefits? Wenen. 2005


Piet is lid van Restauratoren Nederland.

René Bijker

René Bijker werkt sinds 2010 bij Art Conservation. Hij heeft jaren ervaring opgedaan in de kunsttransport, handling en onderhoud van kunst bij Link Art Company.

 


 

Charlotte van Dijk

 

Charlotte van Dijk werkt als adviseur op het gebied van collectiemanagement voor Art Conservation en Art Salvage. Ze studeerde Erfgoedstudies aan de Reinwardt Academie. Haar afstudeerproject, een handleiding voor erfgoedbeheerders 'Glasnegatieven in beeld', laat stapsgewijs het digitaliseringstraject van een collectie zien. Na een aantal jaar museummanagement en conservatorschap in het Voerman Museum Hattum, werkt Charlotte als zelfstandig adviseur en projectleider op het gebied van beleid & organisatie en collectiemanagement. Als projectleider digitalisering stuurde ze het team aan dat de gehele medische collectie van het Florence Nightingale Instituut inventariseerde, digitaliseerde en verhuisde, om als virtueel museum en kenniscentrum van start te kunnen gaan. Ze stelt ook tentoonstellingen samen voor bedrijven in samenwerking met particuliere verzamelaars. Al jaren is Charlotte gastdocent op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten, waar ze haar praktijkervaring op het gebied van collectiemanagement met de studenten deelt.


Charlotte is lid van Restauratoren Nederland