Over ons

Geschreven door Manager | Vrijdag, 11 April 2014 13:47

Art Conservation Europe is door Piet van Dalen in 1991 opgezet als restauratieatelier voor papier. Tegenwoordig vormt een team restauratoren met verschillende vakdisciplines de basis van een professioneel bedrijf dat gespecialiseerd is in conservering en restauratie van papier, schilderijen, lijsten, textiel, metaal, keramiek en steen. Art Conservation heeft tevens kunsthistorici en erfgoedspecialisten in dienst.

 

Door de jaren heen heeft Art Conservation Europe zich ook gespecialiseerd in het restaureren, ver – en herplaatsen van wandkunst. Hierbij kan gedacht worden aan wandschilderingen, maar ook aan tegeltableaus en mozaïeken.  Wellicht door onze locatie (nabij Rotterdam) heeft Art Conservation zeer veel ervaring met (wand)kunst uit de Wederopbouw periode.

 

Het onderhoud van Kunst in de Openbare Ruimte (KIOR) is een specialisme waarbinnen Art Conservation als koploper mag worden bestempeld. Doordat het onderhoud wordt uitgevoerd door erkende restauratoren, gebeurt dit op een zeer verantwoorde en kwalitatief hoogwaardige wijze.

 

Binnen ons multidisciplinaire atelier wordt de kennis van deze verschillende gebieden gebundeld en gedeeld.

Onze restauratoren werken volgens de huidige restauratie ethiek en zijn aangesloten bij Restauratoren Nederland.

Bij een weloverwogen ingreep aan een kunstwerk staat de integriteit van de materie, maar ook de reversibiliteit van deze ingreep centraal.

 

Art Conservation werkt samen met o.a. het RCE, TNO en Hogeschool Munster.